Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde pagina's
Wat moet u doen om als tandarts geaccrediteerd te worden?
Om als tandarts geaccrediteerd te worden, moet u aan onderstaande eisen voldoen. Sommige eisen houden verband met uw beroepsactiviteit, andere met uw deelname aan bijscholingen. Indien u niet voldoet aan deze verplichtingen, verliest u uw recht op de accrediteringspremie.
Op deze pagina:
Hoe uw accreditering aanvragen?
Vraag uw accreditering online aan tussen 1 januari en 31 maart van het jaar volgend op het jaar waarop uw aanvraag betrekking heeft via de functie “Indienen accrediteringsaanvraag” in onze webtoepassing voor het beheer van de accreditering (vanaf 1 januari)
Bijv:
- U dient uw accrediteringsaanvraag m.b.t. 2024 online in tussen 1 januari en 31 maart 2025
- U dient uw accrediteringsaanvraag m.b.t. 2025 online in tussen 1 januari en 31 maart 2026
Na het online indienen van uw aanvraag, krijgt u een ontvangstbevestiging via e-mail. U moet deze ontvangstbevestiging als bewijs bewaren. Indien u de ontvangstbevestiging niet hebt ontvangen, neem dan onmiddellijk contact op met ons, dit voor het einde van de aanvraagperiode.
Let op: Het toekennen van de accreditering (en de premie) is niet automatisch, het vereist dat de u een aanvraag indient.
Uitzondering m.b.t. de online procedure:
Is er een geval van overmacht dat u verhindert uw aanvraag online in te dienen (bv. verlies of diefstal van uw identiteitskaart die u bij de politie heeft aangegeven)? Dan kan u via aangetekend schrijven uw aanvraag indienen. Net zoals de online aanvraag moet dit gebeuren tussen 1 januari en 31 maart van het jaar volgend op het jaar waarop uw aanvraag betrekking heeft. Het aangetekend schrijven is gericht aan:
De voorzitter van de Stuurgroep Kwaliteitspromotie Tandheelkunde
RIZIV
Galileelaan 5/01
1210 Brussel
Voorwaarden om geaccrediteerd tandarts te zijn
- Voldoen aan de algemene voorwaarden met betrekking tot de beoefening van de tandheelkunde in België (KB van 1.6.1934) en aan de criteria voor de erkenning van de tandartsen (MB van 29.3.2002). Dat omvat ook de deelname aan een wachtdienst.
- Minimaal 300 verstrekkingen (contacten met patiënten) verrichten in het kader van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.
- Minimaal 100 accrediteringseenheden verwerven door erkende bijscholingen te volgen.
Voor een overzicht van de erkende opleidingen in het kader van de accreditering, raadpleeg de onlinecatalogus van de opleidingen en peer-reviews die erkend zijn of waarvoor een erkenning is aangevraagd.
- 2 peer-review sessies verplicht fysiek volgen, georganiseerd door tandartsen die wij als organisatoren van peer-reviews hebben erkend.
Voor een overzicht van de aangekondigde peer-reviews, raadpleeg de onlinecatalogus van de opleidingen en peer-reviews.
- Als u voor de eerste keer uw accreditering aanvraagt of als uw praktijkgegevens zijn veranderd, een aantal praktijkgegevens meedelen op het moment van het indienen van uw accrediteringsaanvraag.
- Deelnemen aan de gegevensverzameling in het kader van ons mondverzorgingsbeleid (op schriftelijke vraag van de Stuurgroep kwaliteitspromotie tandheelkunde).
- De regels inzake de bescherming tegen het gevaar van ioniserende stralingen respecteren. Het Federaal agentschap voor nucleaire controle (FANC) gaat bij de tandartsen na of zij die regels respecteren en bezorgt ons de informatie. U vindt daarover meer informatie op de website van het FANC.
Hoe moet u uw aanwezigheid bewijzen bij betwisting van de gegevens van de organisator?
De organisator registreert de aanwezigheden en bezorgt ons de deelnemerslijst online. Wij houden in de 1e plaats rekening met die online bezorgde aanwezigheden. Als die gegevens worden betwist, zullen wij u eventueel een ander bewijs van aanwezigheid vragen.
- Uw aanwezigheid op peer-reviews:
In geval van betwisting van de gegevens die de organisator ons heeft bezorgd, zullen wij u eventueel vragen om ons het aanwezigheidsattest te bezorgen.
- Uw aanwezigheid op bijscholingen:
Als u na afloop van een bijscholing het ingevulde evaluatieformulier aan de organisator bezorgt, dan zal hij er een strookje van afscheuren en aan u teruggeven of u een ander ondertekend, papieren of elektronisch document bezorgen dat minstens dezelfde gegevens omvat.
In geval van betwisting van de gegevens die door de organisator zijn bezorgd, zullen wij u eventueel vragen om ons het aanwezigheidsattest te bezorgen.
Meer informatie
Reglementering
Contacten
Afdeling accreditering tandartsen
Tel: +32(0)2 739 74 79 (Call center)
E-mail: accr.tandarts@riziv-inami.fgov.be
Maandag en donderdag: van 13 tot 16 uDinsdag, woensdag en vrijdag: van 9 tot 12 u.
Gelieve uw RIZIV-nummer klaar te houden